Ka mālama ʻana i nā mea maʻemaʻe a me ka ʻoluʻolu: ʻO ke koʻikoʻi o nā pads cat a me nā pad pee cat

Ma ke ʻano he poʻe nona nā pōpoki, hoʻomaopopo mākou i ke koʻikoʻi o ka mālama ʻana i kā mākou mau hoa huluhulu me ka ʻoluʻolu a mālama i kahi noho maʻemaʻe no lākou a no mākou iho.Paʻa popokia he kuleana koʻikoʻi nā pad pee pipi i ka hoʻokō ʻana i kēia mau pahuhopu.Ma kēia ʻatikala, e ʻimi mākou i ke koʻikoʻi o kēia mau mea pono pōpoki koʻikoʻi a pehea lākou e kōkua ai i ke olakino holoʻokoʻa o kā mākou mau hoa puaʻa.

ʻO ke koʻikoʻi o ka moena pōpoki:

He nui nā kumu o ka moena popoki i ke ola o ka pōpoki, e like me:

Hōʻoluʻolu a mehana: Makemake nā pōpoki i nā wahi mahana a ʻoluʻolu e hiamoe ai a hoʻomaha.Hāʻawi nā pā pōpoki i kahi ʻili palupalu a ʻoluʻolu no lākou e hoʻomaha ai, e hōʻoiaʻiʻo ana hiki iā lākou ke hauʻoli me ka ʻoluʻolu.

Palekana lako: He ʻano maʻamau ko nā pōpoki e ʻānai a kāwili i nā ʻili.Ma ka hāʻawi ʻana i nā cushions i koho ʻia, hiki iā mākou ke hoʻohuli i kā lākou ʻano kūlohelohe mai kā mākou lako, no laila e mālama ai i kona lōʻihi a me kona helehelena.

Ka mālama maʻemaʻe: ʻO nā moena pōpoki e kōkua i ka pale ʻana i ka lepo, ka ʻili a me ka hulu ʻūlū mai ka hōʻiliʻili ʻana i kou home.ʻO ka waiho mau ʻana i nā moena ma kahi o nā pahu litter a i ʻole nā ​​kīʻaha meaʻai hiki ke kōkua i ka pale ʻana i nā ʻino, e maʻalahi ka hoʻomaʻemaʻe ʻana a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka laha o nā maʻi.

E ho'ēmi i ke kaumaha: He holoholona ʻāina nā pōpoki, a ʻo ka loaʻa ʻana o ka moena kamaʻāina hiki ke hāʻawi iā lākou i ka manaʻo o ka palekana a me ke kuleana.Kōkua kēia i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke koʻikoʻi o kāu pōpoki a me nā pae hopohopo, e hoʻohauʻoli i kāu pipi a ʻoi aku ka ʻike.

ʻO ke ʻano o ka pipi pipi pipi: Ua hoʻolālā pono ʻia nā pad pee pipi e komo a loaʻa i nā pōʻino a i ʻole nā ​​kahe e pili ana i ka mimi pōpoki.Eia ke kumu koʻikoʻi lākou:

E mālama i ka hoʻomaʻemaʻe: I kekahi manawa nalo nā pōpoki i ka pahu litter a i ʻole nā ​​pōʻino ma muli o ka maʻi a i ʻole ke kaumaha.Hāʻawi ʻia nā pad pee pipi i kahi papa e ʻae ʻia e pale aku i ka mimi mai ke komo ʻana i loko o nā lako, nā papahele a i ʻole nā ​​moena.Kōkua kēia i ka mālama ʻana i kahi kaiapuni maʻemaʻe a ʻala ʻole.

Hoʻomaʻemaʻe maʻalahi: Hoʻomaʻamaʻa nā pad pee cat i ke kaʻina hana hoʻomaʻemaʻe ma o ka hoʻopili ʻana i nā mea ʻino ma kahi wahi.Maʻalahi lākou e hoʻohana i hoʻokahi manawa a hiki ke hoʻololi ʻia e like me ka mea e pono ai, e hoʻolilo iā lākou i ʻoluʻolu kūpono no nā mea nona nā pōpoki paʻa.

Kāohi i ka ʻala: He mea paʻakikī loa ka hoʻopau ʻana i ka mimi pōpoki, ʻoi aku ka nui o ke komo ʻana i loko o nā ʻili porous.ʻO nā pad pee pipi e kōkua i ka pale ʻana i nā mea ʻala a hoʻoluʻolu i ka wahi no nā pōpoki a me kā lākou mau hoa kanaka.

Hoʻomaʻamaʻa kōkua: No nā pōpoki a i ʻole nā ​​pōpoki i hoʻohana hou ʻia, hiki ke hoʻohana ʻia nā pad pee i mea hana no ke aʻo ʻana i ka pahu litter.Hiki i ka waiho ʻana i kahi moena kokoke i ka pahu litter ke aʻo mālie iā lākou i kahi e hele ai, e hōʻoia ana i ka hoʻololi maʻalahi a me ka hōʻemi ʻana i nā pōʻino.

i ka hopena:

Paʻa popokia he mau mea ko'iko'i nā pad pee pipi e kōkua i ke olakino holo'oko'a o nā pōpoki a me nā mea nona.Hāʻawi ʻia ka ʻoluʻolu, pale i nā lako, mālama i ka maʻemaʻe a kōkua i ka hōʻemi ʻana i ke kaumaha.ʻO nā pad pee pipi, ma kekahi ʻaoʻao, kōkua i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana, kōkua i ka hoʻomalu ʻana i ka ʻala, hoʻomaʻemaʻe i ka hoʻomaʻemaʻe, a kōkua i ke aʻo ʻana i ka pahu litter.Ma ka hoʻokomo kālā ʻana i kēia mau huahana, hana mākou i kahi kaiapuni e hāpai i ke olakino a me ka hauʻoli o kā mākou mau puaʻa aloha i ka mālama ʻana i ko mākou mau hale i ka maʻemaʻe a me ke ala ʻole.


Ka manawa hoʻouna: Oct-12-2023