Apili gafataulimaina e fa'aola ai le maketi o solo e le'i lalagaina

O le suiga i solo e fa'alelei le si'osi'omaga o lo'o fa'aosoina ai le maketi i le lalolagi atoa e le'i lalagaina i le maketi e $22 piliona.
E tusa ai ma le Lumanaʻi o Global Nonwoven Wipes i le 2023, i le 2018, o le maketi o le lalolagi e le faʻaaogaina solo e faʻatauina i le $ 16.6 piliona.E oʻo atu i le 2023, o le aofaʻi o tau o le a faʻatupulaia i le $ 21.8 piliona, o le faʻatupulaia o le tausaga e 5.7%.
O le tausiga ile fale ua sili atu nei nai lo solo pepe i le lalolagi atoa i le tau, e ui ina fa'afaina le tele o tone o mea e lei lalagaina nai lo solo mo tausiga ile fale.A'o va'ai i luma, o le eseesega tele i le tau solo o le suiga maisolo pepe to solo mo le tausiga o le tagata lava ia.

I le lalolagi atoa, o lo'o mana'omia e tagata fa'atau solo se oloa e sili atu ona fa'atumauina le si'osi'omaga, ma lesolo e mafai ona fufula ma biodegradablevaega maketi ua maua le tele o le gauai.O tagata gaosi oloa e le'i lalagaina ua tali mai ma le fa'alauteleina tele i faiga fa'aaogaina alava cellulosic gafataulimaina.O le fa'atauina o solo e le'i lalagaina o lo'o fa'atautaia fo'i e:
Fa'afaigofie tau
Tumama
Fa'atinoga
Faigofie ole fa'aoga
Fa'asao taimi
Tu'u ese
Fa'atauga fa'atauva'a.
O a matou su'esu'ega lata mai i lenei maketi o lo'o fa'ailoa mai ai fa'asologa autu e fa o lo'o a'afia ai le alamanuia.

Fa'aauau ile gaosiga
O le fa'atumauina o se manatu tele lea mo solo e le'i lalagaina.O mea e le lalagaina mo solo e tauva ma pepa ma/po'o mea'ie.O le faiga o pepa e fa'aogaina ai le tele o vai ma vaila'au, ma o le fa'aosoina o kasa o lo'o fa'aleagaina e masani lava i tala fa'asolopito.O 'ie e mana'omia le maualuga o punaoa, e masani ona mana'omia ni mamafa mamafa (sili atu mea mata'utia) mo se galuega.Laundering faaopoopo se isi vaega o le vai ma le faaaogaina o vailaau.Pe a fa'atusatusa, se'i vagana ai fa'asusu, o le tele o mea e le'i lalagaina e fa'aaogaina sina vai ma/po'o vaila'au ma fa'auluina ni mea laiti.
O auala sili atu e fuaina ai le tumau ma taunuuga o le le tumau ua faʻaalia atili ma sili atu ona manino.O loʻo popole malo ma tagata faʻatau, lea e foliga mai e faʻaauau.O solo e le o lalagaina e fai ma sui o se vaifofo mo'omia.

Sapalai e lei lalagaina
O se tasi o aveta'avale sili ona taua mo solo i le isi lima tausaga o le a sili atu le sapalai o mea e le'i lalagaina maualuga mo le maketi solo.O nisi o vaega o lo'o fa'amoemoe e iai se a'afiaga tele o le tele o sapalai, o solo e mafai ona fa'amulumulu, solo fa'ama'i ma e o'o lava i solo pepe.O le a i'u ai i le maualalo o tau ma fa'avavevave le atina'eina o oloa a'o taumafai le au gaosi oloa e le'i lalagaina e fa'atau atu le tele o sapalai.
O se tasi fa'ata'ita'iga o le spunlace fa'asusu fa'asusu fa'aaoga i solo e mafai ona fufula.Na'o ni nai tausaga ua mavae, na'o Suominen na gaosia lenei ituaiga e le'i lalagaina, ma na'o le tasi le laina.A'o fa'atupula'ia le maketi i le lalolagi atoa, ma fa'atupula'ia le fa'aaogaina na'o mea e le'i lalagaina, sa maualuga tau, fa'atapula'a le sapalai, ma sa tali mai le maketi o ta'ele.

Fa'atinoga mana'oga
O lo'o fa'aauau pea ona fa'aleleia le fa'atinoga o solo ma i nisi o talosaga ma maketi ua le toe avea ma mea taugata, fa'atauga fa'apitoa ma ua fa'atuputeleina le mana'omia.O fa'ata'ita'iga e aofia ai solo solo ma solo fa'ama'i.
O solo e mafai ona fufulu muamua sa le'i ta'ape ma sa le'i talafeagai mo le fa'amamāina.Ae ui i lea, o nei oloa ua faʻaleleia i le tulaga i le taimi nei e le mafai e le tele o tagata faʻatau ona faia e aunoa ma latou.E tusa lava pe taumafai lala sooupu a le malo e faʻasalaina i latou, e faʻamoemoe o le toʻatele o tagata faʻatau e faʻaaogaina nai lo le leai.
O solo fa'ama'i fa'ama'i na aoga e fa'asaga i le E. coli ma le tele o siama masani.I aso nei, o solo fa'ama'i fa'ama'i e aoga e fa'asaga i fa'ama'i fou fou.Talu ai o le puipuiga o le auala sili lea ona aoga e pulea ai ia faʻamaʻi, o solo faʻamaʻi e toetoe lava a manaʻomia mo le fale ma le soifua maloloina siosiomaga.O le a faʻaauau pea ona tali atu solo i manaʻoga faʻalapotopotoga, muamua i se tulaga faʻavae ma mulimuli ane i se tulaga maualuga.

Sapalai o mea mata
O lo'o fa'atupula'ia le tele o gaosiga e le'i lalagaina o lo'o aga'i atu i Asia, ae o le mea e malie ai, o nisi mea mata'utia e le o taatele i Asia.Ole suau'u i Sasa'e Tutotonu e latalata tele, ae o lo'o mamao atu le sapalai ole suau'u shale a Amerika i Matu.O le pulupulu laupapa e totonugalemu foi i Amerika i Matu ma Saute.O felauaiga e faʻaopoopoina le le mautonu i le tulaga o sapalai.
O mataupu fa'apolokiki i tulaga o le fa'atupula'ia o le mana'o fa'alemalo mo le puipuiga i fefa'ataua'iga e mafai ona i ai ni i'uga tetele.O moliaga e tetee i le lafoa'iina o mea mata'utia o lo'o gaosia i isi itulagi e mafai ona fa'aleagaina ai le sapalai ma le mana'oga.
Mo se faʻataʻitaʻiga, ua tuʻuina e le US ni puipuiga mai le faʻaulufale mai o polyester, e ui lava o le gaosiga o polyester i Amerika i Matu e le fetaui ma manaʻoga i totonu o le atunuʻu.O lea la, e ui o le lalolagi o loʻo i ai le tele o le polyester, o le itu i Matu o Amerika e ono oʻo i le le lava o sapalai ma tau maualuga.Ole maketi ole solo ole a fesoasoani ile mautu o tau o mea mata ma fa'alavelave ile tau fesuisuiai.


Taimi meli: Nov-14-2022